Közművelődési és Oktatási Bizottság
Archív


A bizottsági ülés időpontja: minden hónap harmadik hétfő: 17 óra

Elnök: Szujkó Szilvia

Tagok: Balázs László, Dr. Bodai Zsuzsanna, Gerhardt Ferenc, Lublóváry Ákosné, Somogyi Lászlóné, Takács Emese, Tóth Tibor, Vajda Ferenc

Pályázatok:
Táborok és nyári szünidős programok támogatására - határidő: 2005. április 4.
Közművelődési tevékenység támogatására a 2005. évre - határidő: 2005. április 4.
Táborok és nyári szünidős programok támogatására - határidő: 2004. április 5.
Közművelődési tevékenység támogatására - határidő: 2004. április 5.

Munkánk gerincét a kerületi nevelési-oktatási intézményekkel kapcsolatos feladatok, a közművelődés kérdései, valamint a pályázatok lebonyolítása határozza meg. Előkészítjük az oktatással és a közművelődéssel kapcsolatos helyi önkormányzati rendeleteket, a kerület által fenntartott közművelődési és oktatási intézmények vezetőire vonatkozó pályázatokat. Javaslatot készítünk a közművelődési célok meghatározására, a terület rendelkezésére álló pénzügyi keretek felhasználására. Véleményezzük az oktatási intézmények gazdasági és szakmai munkáját, döntésre előkészítjük a kerület hosszabb és rövidebb távú oktatásügyi koncepcióját, valamint döntünk az oktatási és közművelődési célra felhasználható - a költségvetésben biztosított - pályázati keretösszegek felhasználásáról. Munkánk során külső szakértők segítségére is támaszkodhatunk, valamint kiemelkedő szakmai támogatást kapunk a Művelődési Iroda munkatársaitól.
Bizottságunk az elmúlt négy évben szakmai bizottságként működött. Politikus vagyok, de próbálom ész érvek közé szorítani a munkánkat, mert fontosnak tartom, hogy szakmai kérdésekben ne politikai síkon döntsünk. A választások után a bizottságban egy új csapat állt fel, melyben igyekszem elérni, hogy a képviselők és a bizottsági tagok ismerjék meg a munka szakmai hátterét, ismerjék a törvényeket, az SZMSZ -t, a jogokat és a kötelezettségeket.
Az utóbbi időszak örvendetes eredménye volt a pedagógusok béremelése, amely a szakmai munka megbecsülését jelenti mind az állam, mind pedig az önkormányzat, mint fenntartó részéről. Kispesten a kötelező feladatokon kívül még ebben a nehéz költségvetésben is vannak plusz források az oktatás területére. Ilyen például a nyári táboroztatás, melynek keretében a szociálisan nehéz helyzetben lévő gyermekek legalább egy hétre az önkormányzat támogatásával el tudnak menni nyaralni. Ezenkívül tanulmányi ösztöndíjjal, étkezési- és tankönyvtámogatással segítjük a rászorult gyerekeket.

Szujkó Szilvia elnök

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |