Megkezdődött az állatkínzás elleni aláírások gyűjtése

2003.07.29.

Hétfőtől Kispesten is aláírásukkal tiltakozhatnak az emberek az állatkínzás ellen. A kezdeményezést a Tolna megyei állatvédők indították el, mert június 16-án Fadd-Domboriban a biztonsági őrök halálra kínoztak egy kutyát. Az akció célja: a büntető törvénykönyvben bűncselekménynek minősüljön az állatkínzás.

Steinerné Dr.Török Katalin polgármester aláírja az ívet


A XIX. kerületben három helyszínen várják a tiltakozó aláírásokat. A Polgármesteri Hivatal portáján (XIX., Városház tér 18.) hétfőtől csütörtökig 8-16.30 között, péntekenként 8-tól 14 óráig; a Fidesz Magyar Polgári Szövetség kispesti szervezetének székházában (XIX., Ady Endre út 91.) keddenként 17-19 óra között; a Fórum Kávézóban (XIX., Ady Endre út 91.) keddtől szombatig 17-től 20 óráig jelentkezhet a lakosság.
Kerületünkben a Kispesti Polgár című havilap kezdeményezte az aláírásgyűjtést, csatlakozva a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány országos akciójához. Ismeretes, hogy 2003. június 16-án Fadd-Domboriban biztonsági őrök halálra kínoztak egy kutyát. Az alapítvány által indított népi kezdeményezés célja, hogy a büntető törvénykönyvben bűncselekménynek minősüljön, és akár szabadságvesztéssel is sújtható legyen az állatkínzás. Ahhoz, hogy az Országgyűlés napirendre tűzze a kérdést ötvenezer érvényes aláírás szükséges.
Az aláírásgyűjtés 2003. szeptember 17-ig tart, az íveket eddig a határidőig lehet leadni személyesen a felvevőhelyeken, valamint Budapesten az Állatkert bejáratánál, illetve postán eljuttatni a Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány címére (7100 Szekszárd, Kilátó u. 31.).
Fiáth Szilviától az alapítvány munkatársától megtudtuk: a kezdeményezéshez már csatlakozott a Magyar Állatotthonok Országos Szövetsége, a Magyar Ebtenyésztők Országos Szervezete és a Magyar Állatorvosi Kamara is. Szerdától a Sziget fesztiválon is gyűjtik majd az aláírásokat.










iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |