Megkezdte idei munkáját a képviselő-testület

2010.01.20.

Az új év első testületi ülésén határozat született a kispesti videokamerás térfigyelő rendszer további fejlesztéséről, és az önkormányzat 2010-es közfoglalkoztatási tervét is elfogadták a képviselők. Döntöttek civil szervezet támogatásáról, valamint ingatlan igényléséről. A testület elfogadta hét bizottság beszámolóját a múlt évi munkáról, valamint a testvérvárosi ifjúsági program elmúlt öt évéről szóló tájékoztatót.

A zárt ülést követően a kerületi videokamerás térfigyelő rendszer működtetésére vonatkozó együttműködési megállapodás megkötéséről határozott a képviselő-testület. A feladatot az elmúlt évben is a kispesti rendőrkapitányság végezte, de a kameraszám folyamatos növekedése miatt idén szükség van az a monitorokat figyelő szakemberállomány bővítésére, így már összesen 4+2 rendőr figyeli a kamerákat, illetve reagál szükség esetén. A napirend kapcsán Gajda Péter elmondta, hogy a polgármesteri programnak megfelelően a meglévők mellé idén további 10 kamerát helyeztet ki az önkormányzat.

Elfogadta a testület az önkormányzat idei közfoglalkoztatási tervét, az ülésén a dokumentumot ismertető Vinczek György alpolgármester hangsúlyozta, tavaly több mint 100 emberrel növekedett a kispesti közfoglalkoztatottak létszáma. A terv a kispesti intézmények és civil szervezetek növekvő igényeire alapozva 2010-re 20 fős bővítést irányoz elő.

Ingatlan igényléséről is döntöttek a képviselők: a Bartók Béla u. 4. szám alatti területet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től kéri a kerület. A területre érvényes szabályozási terv tartalmazza a Vak Bottyán utca szélesítését, s ebbe szinte a teljes ingatlan beleesik.

Támogatja a jövőben is az önkormányzat a Kispesti Romákért Egyesületet: a szervezetnek kedvezményes bérleti díjért adja ki az Attila utcai épületét, ahol Roma Közösségi Házat üzemeltet az egyesület. Az előterjesztő Vinczek György méltatta a civil szervezet tevékenységét: elmondta, sok kispesti romának segítenek, aktívan részt vesznek a kerületi közéletben.

Hozzájárultak a képviselők, hogy a Kispesti Egészségügyi Intézet 7 éves tartós bérleti szerződés keretében korszerűsítse energetikai rendszerét.

Elfogadta a testület a Költségvetési és Közbeszerzési Bizottság, a Közművelődési, Oktatatási, Sport, Ifjúsági és Egészségügyi Bizottság, a Pénzügyi Bizottság, a Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága, a Tulajdonosi Bizottság, az Ügyrendi Bizottság, valamint a Városüzemeltetetési és Közbiztonsági Bizottság tavalyi éves munkájáról szóló beszámolókat.

Tudomásul vették a képviselők Kispest testvérvárosainak ifjúsági programjairól szóló tájékoztatót. Szujkó Szilvia, az ifjúsági bizottság elnöke kiemelte, a csereüdültetések hatékonyságát az is jól tükrözi, hogy az elmúlt 5 év során 3 intézmény kivételével az összes iskolából nyaraltak kerületi gyerekek külföldön a program keretében. A résztvevők számára ingyenes programok költségeit a programhoz csatlakozott önkormányzatok finanszírozzák. A bizottsági elnök hangsúlyozta, ilyen ifjúsági csereprogrammal a fővárosban egyedül Kispest büszkélkedhet.

B. Z. – V. G. Z.
(13 kép)
       
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |