Megszűnik a kerületi közterület-felügyelet

2003.06.13.

Az év végétől már nem a kispesti közterület-felügyelet látja el a kerületi feladatokat, a kötelezettség 2004-től visszaszáll a Fővárosi Önkormányzatra. A képviselő-testület döntésének hátterében a működés alacsony hatékonysága áll.

Döntött a képviselő-testület: az önálló kispesti közterület-felügyelet az év végén befejezi munkáját, a feladatok ellátásának kötelezettsége 2004-től visszaszáll a Fővárosi Önkormányzatra.
A verdikt hátterében a működés alacsony hatékonysága áll: erre figyelmeztettek a lakossági visszajelzések. A város vezetése a jövőben az erre a célra szánt pénzt hatékonyabban szeretné felhasználni a kispesti közterületi rend és tisztaság érdekében.
A képviselő-testület még 2000-ben döntött arról, hogy a kerület közterület-felügyeleti feladatait átveszi a Fővárosi Önkormányzattól, majd a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyásával megállapodtak a faladatok átvételéről. A faladatokat Kispesten a Kereskedelmi és Hatósági Ellenőrzési Iroda vette át. A szervezet megalakulásakor az engedélyezett 12 fős létszámot azonban nem sikerült feltölteni, ezért csak 8 felügyelő kezdte meg a munkát. Később ugyan már teljes létszámmal tudott működni a Közterület-felügyeleti csoport, ám több munkatárs távozása után - a munkakörre vonatkozó speciális előírások miatt - a hiányzó munkaerő pótlása komoly nehézségekbe ütközött.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |