Mozgalmas hétvége a Gyermekházban

2010.10.11.

A felújított Wekerlei Gyermekházban pénteken a Wekerlei Társaskör Egyesület (WTE) Zöld Hajtás klubja tartott előadással és gyakorlati képzéssel egybekötött tréninget azoknak, akik maguk szeretnék szigetelni wekerlei ingatlanjuk nyílászáróit. Másnap, szombaton egész napos nyitó rendezvényt tartottak a megszépült Petur utcai közművelődési intézményben.

A Klímabarát Wekerle program keretében első alkalommal rendezett ablakszigetelési tréninget a WTE Zöld Hajtás klubja. Pénteken este a rendezvénynek helyet adó Gyermekházban elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhettek azok, akik wekerlei otthonuk saját kezű szigetelésén gondolkoznak. Tracey Wheatley, a klub „Klímabarát Wekerle” programjának vezetője lapunknak elmondta, céljuk, felhívni a figyelmet arra, hogyan lehet egyszerre a pénztárcát és a környezetet is kímélni, illetve ebben segítséget is nyújtatni az embereknek. Akik részt vesznek a tréningeken a szigeteléshez szükséges marógépet is kikölcsönözhetnek a Wekerlei Gyermekházban. Megtudtuk, a szervezők folyamatosan várják a tréningek jelentkezőit (a program részleteiről a http://wekerle.hu/zold_hajtas/szigeteles címen lehet bővebben olvasni).
(5 kép)
    
Szombaton első egész napos rendezvényét tartotta a megújult Wekerlei Gyermekház: a programokra a nap folyamán több százan voltak kíváncsiak. A nyitó bulin többek között volt interaktív bábszínház, capoeira, flamenco és latin tánc bemutató is. A műsorok mellett kézműves foglalkozásokon is részt vehettek a gyerekek: lehetett zászlót és természetes anyagokból állatkákat készíteni, de még a Gyermekházat is megformálták a kicsik kukoricapehelyből. A programokon kívül fejlesztő játékok és gyermekkönyv-vásár is várta az érdeklődőket a szombati rendezvényen.
(7 kép)
    
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |