Nem lesz telek-visszavásárlás

2011.02.28.

A mai rendkívüli ülésen a képviselő-testület felülvizsgálta múlt csütörtökön hozott határozatát a Vak Bottyán utca–Szabó Ervin utca–Bethlen Gábor utca–Katica utca által határolt terület visszavásárlásáról, és úgy döntött, hogy mégsem veszi meg azt. Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat elfogadja a Gamma Kft. egymillió eurós kötbérét.

Múlt csütörtökön még arról határoztak a képviselők, hogy az önkormányzat nem fogadja el a Gamma Kft. szerződésszegési szankciójaként kifizetett egymillió eurós kötbérét, és 486 millió forintért visszavásárolja a KÖKI melletti területet. Ennek hatására 800 millió forint esett volna ki a kerület költségvetéséből. A testület Gajda Péter polgármester javaslatára felülvizsgálta a döntést, és nem jön létre a kerület számára hátrányos üzlet.

Az önkormányzat nyílt pályázaton 2007-ben értékesítette a Vak Bottyán utca–Szabó Ervin utca–Bethlen Gábor utca–Katica utca által határolt, előzőleg szanált területet az ingatlanfejlesztő cégnek. A szerződésben sportcsarnok építését is vállalta az új tulajdonos. A beruházás azonban nem indult meg. 2009-ben a testület arról határozott, hogy egymillió euró ellenében lemond a sportfunkcióról és a visszavásárlási jogról. A pénz 2011. január végéig be is folyt az önkormányzat számlájára.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |