Önkéntesek segítették a játszótér felújítását

2003.07.24.

Külföldi diákok dolgoztak szerdán a Toldy utcai játszótér felújításán. Az önkéntes munkát, amely egy ösztöndíjprogram része, kerületünkben a polgármesteri hivatal és a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány szervezte. Az egyetemisták munkájukkal közel fél millió forintot takarítottak meg Kispestnek.

Negyven Közép- és Kelet-Európából érkezett diák segítette tegnap délután a Toldy utcai játszótér felújítását. A bolgár, macedón, orosz, szlovén, román és horvát tanulók újrafestették a kopott mászókákat, hintákat, valamint az önkormányzat által rendbe hozott kerítéseket és padokat is. Az elvégzett munka mintegy félmillió forintos megtakarítást eredményezett a kerületnek. A parkszépítésbe nemcsak a környék lakói kapcsolódtak be, ecsetet ragadott két alpolgármester - Vinczek György és Gajda Péter - is. Mint azt Hámori Zoltántól , a munkát szervező alapítvány munkatársától megtudtuk: az önkéntes segítség a Soros György által alapított Open Society Institute ösztöndíjprogramjának része, a diákok ugyanis Egyesült Államokbeli tanulmányaik megkezdése előtt egyhetes felkészítésen vettek részt Budapesten.
A közeljövőben egyébként további játszóterek felújítását is tervezi a kerület. Elekesné Ihász Ibolya , a Városgazdálkodási Iroda vezetője elmondta: a Jókai és a Zrínyi utca között már elkezdődött a munka. Gumiburkolatot raktak a lengőhinta alá, biztonságosabbá alakították a homokozó keretét, zárható lett az egész játszótér. Elbontották a régi, korhadt fa játékokat is, helyükre a jövőben újakat helyeznek ki. A játszótér melletti zöldterület rendezésére ősszel kerül sor. A munkálatok összköltsége közel tíz millió forint. Ebben az évben elvégzik még a Vas Gereben utcai süllyesztett játszótér teljes rekonstrukcióját, valamint a rendelkezésre álló keretből további 10-15 játszótéren felújítják a hintákat is.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |