Polgármesterjelöltek találkoztak

2006.07.19.

Három kispesti polgármesterjelölt ült asztalhoz tegnap délután, hogy még az önkormányzati választások előtt egyeztessen a kerület sorsát érintő legfontosabb kérdésekről. A zártkörű tanácskozás végén a megbeszélés-sorozat folytatása mellett döntöttek.

A találkozót Timár Béla , az Összefogás Kispestért, az Élhetőbb Lakótelepért, és a Virágzó Wekerléért egyesületek, valamint a Kispestért Polgári Szövetség közös polgármesterjelöltje kezdeményezte. A megbeszélésen jelen volt a már ismert két másik polgármesterjelölt, Gajda Péter (MSZP – SZDSZ) és dr. Tarnai Richárd (Fidesz– KNDP– Kispesti Civilek Érdekvédelmi Fóruma), valamint dr. Balaton Péter elnök (Virágzó Wekerléért Egyesület), Mihály András ügyvezető alelnök (Fidesz), Husszer Gábor alelnök (Élhetőbb Lakótelepért Egyesület) és Miklóshalmi Pál elnök (Kispestért Polgári Szövetség) is. A képviselő-testület jelenleg PKKW-s képviselője – aki az előző ciklusban még fideszes polgármesterként állt a kerület élén – meghívójában is jelezte: az önkormányzat működőképességének biztosítása érdekében szükségesnek tartja, hogy a jelöltek még a választások előtt egyeztessenek a Kispestet érintő legfontosabb kérdésekről, az új testületre váró döntésekről. A megbeszélés-sorozat elindításával az egymás megbecsülésén alapuló közéleti kultúra helyreállítása is szándéka volt. A zártkörű tanácskozás végén a jelöltek egyetértettek abban, hogy a választási kampányban nincs helyük személyeskedő hangoknak, és megállapodtak az eszmecsere folytatásában.

Timár Béla reményt keltőnek tartotta, hogy jelölttársai elfogadták meghívását. Úgy látta: mindketten óvatosak voltak, de nem elzárkózóak. Elmondta: fontos, hogy a jövőben a kerület sorsát hosszú távon befolyásoló kérdésekről – még a testületi üléseket megelőzően – szélesebb körű vita alakuljon ki a civil szervezetek és a lakosság bevonásával.

Dr. Tarnai Richárd szerint igazából a választások után lesz értelme a mostanihoz hasonló megbeszélésnek. Akkor viszont a tárgyalóasztalhoz ülő pártoknak, szövetségeknek és civil szervezeteknek a lakosság intenzívebb részvételével kell megbeszélniük, hogyan lehet a leghatékonyabban képviselni a kerület érdekeit – mondta.

A kispesti MSZP nyitott az ellenzéki pártokkal és szervezetekkel, valamint a lakossággal folytatott párbeszédre, hiszen ez a kerület érdeke – fogalmazott Gajda Péter, hangsúlyozva, hogy a véleménycsere a jövőben aktívabb lesz az eddigieknél. Hozzátette: reméli, ez is hozzájárul majd ahhoz, hogy Kispesten nyugodtabbá váljon a közélet.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |