Puskás iskola lesz a Berzsenyiből

2008.04.16.

Támogatja a kerületi könyvtárat az önkormányzat, a megváltozott munkaképességű embereket a továbbiakban a FŐKEFE foglalkoztatja. A keddi testületi ülésen több rendelet alkotásáról és módosításáról is döntött a képviselő-testület.

Az ülés elején a testület egyperces néma felállással adózott a március 23-án elhunyt díszpolgár, Szilágyi Lajos Sándor emlékének.

A képviselők elfogadták a az önkormányzat 2007. évi zárszámadásáról és a polgármesteri hivatalban pályázati eljárás lefolytatása nélkül betölthető munkakörökről szóló rendeleteket. Módosították az önkormányzati lakások béréről, a lakóközösségi tulajdonban lévő lakóépületek felújítási támogatásáról, valamint a lakáscélú önkormányzati támogatásokról szóló rendeleteket.

Döntött a testület, hogy a Kossuth utca 5. alatti ingatlant nyílt, licitálásos pályázaton értékesíti. Pályázatot írtak ki a Közpark Non-profit Kft. ügyvezetői munkakörére. A négy évre szóló megbízás 2008. június 1-jétől tölthető be.

Közművelődési megállapodást köt az önkormányzat a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár XIX. kerületi részlegével. A megállapodás értelmében évi 300 ezer forint támogatást kap a kispesti bibliotéka. Az összeggel a kerület egyrészt hozzájárul olyan új elektronikus dokumentumok vásárlásához, melyekkel a hátrányos helyzetű olvasókat segíti a könyvtár, másrészt támogatja a lakosság körében is népszerű kulturális programjait.

Egyetértettek a képviselők a Kós Károly téren található Nagy Balogh János szobor Templom téri áthelyezésével. Az alkotás a restaurálást követően a művész nevét viselő kiállítóterem közelébe kerül, Kós Károly téri helyére Wekerle Sándor szobrát tervezi a kerület felállítani.

Megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására ingyenesen adja használatba a kerület a Templom tér 8-11., valamint a Bercsényi utca 18. alatti helyiségcsoportokat a FŐKEFE Kft-nek. Korábban az ingatlanokat ugyanilyen feltételekkel és tevékenységgel a Rehabit Komplex Kft. végezte. A dolgozókat változatlan feltételekkel alkalmazza a FŐKEFE Kft.

Helyiséget biztosít az önkormányzat a fővárosi Vöröskeresztnek nyolc évig havi 50 ezer forintos bérleti díjért. A szervezet hajléktalanok komplex munkaerő-piaci, lakhatási és társadalmi reintegrációját célzó foglalkoztatási programot akar megvalósítani az Attila utca 2. alatti ingatlanban.

Puskás Ferenc nevét veszi fel július 1-jétől a Berzsenyi iskola. a névváltozással az oktatási intézmény pedagógiai programja nem változik, sportkínálata azonban tovább bővül.

A testület elfogadta a Dél-pesti Tűzoltási és Mentési Parancsnokság, a Kispesti Egészségügyi Intézet, a Védőnői Szolgálat, az orvosi ügyelet, a gyermek-egészségügyi szolgálatok, valamint a fogászati alapellátás 2007. évi munkájáról szóló beszámolókat.

A két ülés közötti eseményeket tárgyaló napirend során szóba került a Kö-Ki építkezés ügye. Szűcsné Török Erzsébet, az Építéshatósági Iroda vezetője tájékoztatta a képviselőket, hogy a metrófelüljáróra kiadott bontási, valamint építési engedélyek jogerősek és végrehajthatók, nincs közük az egész beruházás környezetvédelmi hatástanulmányával kapcsolatos bírósági eljáráshoz.
(4 kép)
    
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |