Rendkívüli testületi ülés a nyári szünet előtt

2009.07.17.

A csütörtöki ülésen a Wekerle-pályázattal kapcsolatos ügyek mellett az esztergomi ingatlan értékestéséről, a FŐGÁZ adományáról és alapítványnak nyújtott támogatásról döntött a képviselő-testület.

V. G. Z.

A zárt ülést követően az önkormányzat és a Kispest Városfejlesztési és Üzemeltetési Kft. közötti együttműködési megállapodásra mondtak igent a képviselők. A keretmegállapodás a Pro Régió Kht elvárásai alapján készült, és elengedhetetlen feltétele a Wekerle, ahol értéket őriz az idő című pályázat második fordulós követelményeinek teljesítéséhez. A pályázati dokumentációt július 24-ig kell benyújtania az önkormányzatnak.

A képviselők elfogadták a pályázathoz készített Akcióterületi tervet is, amely a pályázatban vázolt fejlesztések mellett az összes olyan fejlesztést tartalmazza – a jövőre nézve is – amelyek megvalósíthatók az akcióterületen. Ismeretes, a kerület konzorciumi partnereivel – a Wekerlei Társaskör Egyesülettel és a Wekerletelepi Szent József Plébániával – tavaly júniusban nyújtott be pályázatot a Közép-magyarországi Operatív Program Budapesti kerületi központok fejlesztése című felhívására. A pályázat eddig sikeresen szerepel: bejutott a második fordulóba. A közel egymilliárd forintos beruházás során közterületi fejlesztéseket akar megvalósítani a kerület. A munkák érintik a Kós Károly teret, a Wekerletelepi Szent József Templom homlokzatát, a Wekerlei Gyermekház tetőterét, valamint a Gutenberg téri piacot is.

A helyi önkormányzat veheti meg 55 millió forintos áron az esztergomi Árok utcában található kispesti ingatlant. A XIX. kerület az évek során többször is pályázaton szerette volna értékesíteni az ingatlant, de ez eddig nem sikerült.

A képviselők jóváhagyták az önkormányzat és a Fővárosi Gázművek Zrt. között kedden aláírt megállapodást, és elfogadták a cég felajánlását. A FŐGÁZ egymillió forintot adományoz a kerületnek az önkormányzati épületek fűtéskorszerűsítési és felújítási munkálataihoz.

Egyetértett a testület a Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága döntésével, amely az öntevékeny lakossági szervezetek működésének támogatására kiírt idei pályázat elbírálása során 80 ezer forint támogatást ítélt meg a DIXI Részképességzavarban Szenvedő Gyermekekért Alapítványnak.
(14 kép)
         
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |