Táborok és nyári szünidős programok támogatása 2011-ben
Archív


határidő: 2011. április 8.

A pályázat célja: a szervezett táborozásban és szünidős programban résztvevő kispesti gyermekek és fiatalok részvételi költségeinek csökkentése, a szülők anyagi terheinek enyhítése.

A pályázat kiírója: Kispest Önkormányzat Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottsága

Pályázók köre:
A 2011. évi erdei iskolában, nyári táborozásban és szünidős foglalkozásban (napközi) konkrét és ellenőrizhető feladatot vállaló kispesti szervezett közösségek (társadalmi szervezetek, egyesületek, önkormányzati intézmények, intézményen belüli szervezett közösségek), akik a pályázati feltételeknek megfelelnek. Elsősorban a kispesti önkormányzat fenntartásában működő intézmények, illetve legalább 80 %-ban Kispesten lakó tanulókat táboroztatók pályázatát várjuk.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

1. A pályázó nevét és címét. (oktatási-nevelési intézmények esetén törzskönyvi nyilvántartási szám, fővárosi fenntartású intézmény esetén címkód is)
2. A tábor vagy program tervezett időpontját, helyét.
3. A tervezett programot.
4. A résztvevők létszámát, összetételének jellemzőit.
5. A tábor, a szünidős foglalkoztatás részletes költségvetését (bevételt, a rendelkezésre álló saját pénzforrásait (részvételi díj, más támogatótól kapott összeg); illetve kiadásait tételesen felsorolva: étkezés, szállás, utazás, belépők stb.).
6. Az igényelt támogatás összegét és a felhasználásra vonatkozó (étkezés, szállás, utazás, belépők) leírást.
7. A tábor vagy program megvalósításáért felelős személy nevét.
8. A pályázati feltételekben meghatározott igazolásokat. (Egyházi és társadalmi szervezetek esetén a működést igazoló iratok másolata.)

A bizottság által felosztható pályázati összeg: 9.500.000.-

Pályázati feltételek:

Kispesti székhelyű és működésű szervezetek pályázhatnak, akik óvodás, általános és középiskolás korosztály nyári táborait vagy foglakozásait szervezik.
- Politikai szervezetek (ifjúsági tagozat is) a pályázatban nem vehetnek részt.
- Pályázatot az a személy vagy szervezet adhat be, amely rendelkezik a tevékenység gyakorlásához szükséges működési engedéllyel, bírósági végzéssel vagy önkormányzati nyilvántartással és azt egy példányban a pályázathoz csatolja. Ha a pályázat benyújtója az egyház önálló képviseleti szervvel rendelkező jogi személyiségű szervezeti egysége (szervezete, intézménye, egyházközsége, stb.), akkor az ezt feltűntető alapító okirat másolatát, vagy főegyházmegyei, egyház-főhatósági, stb. (felekezettől függő) igazolást kell csatolni!
- Intézményen belüli (önkormányzati) önálló jogi személyiséggel nem rendelkező közösségek (szakkör, DSK, SzMK) esetén a pályázat benyújtója csak az oktatási intézmény lehet.
- Támogatásban csak az a pályázó részesülhet, aki a döntéshez szükséges információkat és a kért igazolásokat, okmányokat hiánytalanul megküldte.
- A beadható pályázatok számát a 142/1997.(II.18.) Ökt.h. szabályozza: Egy pályázó egy évben legfeljebb három pályázatot nyújthat be. A háromnál több pályázatot benyújtó pályázó adott évben kizárja magát a pályázatokon való részvételből.
- Az esetleges támogatás nem a program megvalósításának biztosítéka! Azzal a pályázat kiírója a rászoruló gyermekek költségeinek csökkentését kívánja segíteni.
- Pályázni csak az erre a célra rendszeresített PÁLYÁZATI ADATLAP-on lehet, csatolva az összeférhetetlenségi nyilatkozattal. Az adatlap átvehető a Humánszolgáltatási Irodán – 1192 Bp. Ady E. u. 7., Kranyik Gyulánénál.
- A pályázat kizárólag kispesti gyermekek és fiatalok számára, elsősorban Magyarország területén szervezett táborokhoz nyújt támogatást. Kivételt képez - a pénzügyi lehetőségek függvényében - a határon túli magyar gyermekek fogadása.
- A táborozás támogatására elnyert összeget csak az alábbi részvételi költségek: szállás, étkezés, utazás, belépők - csökkentésére lehet fordítani, oly módon, hogy ez által a hátrányos helyzetű résztvevők költségei csökkenjenek.
- A pályázat nyerteseinek a támogatás felhasználásáról tételes elszámolással, számlamásolat alapján kell elszámolni legkésőbb 2011. szeptember 19-éig a Humánszolgáltatási Irodán. Az elszámolás módjáról a támogatásban részesülőket az értesítéssel egyidejűleg tájékoztatjuk.

A pályázatokat Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Irodájára (1192 Bp. XIX. ker. Ady Endre út 7.) a pályázati feltételeknek megfelelően lehet benyújtani 2011. április 8-ig.

Az Önkormányzat a nyertes szervezetekkel Támogatási szerződést köt.
Hiányosan megküldött vagy a beküldési határidő lejárta után benyújtott pályázatokat nem bírálunk el.
A pályázatot a fenti címre kell eljuttatni (személyesen, ügyfélfogadási időben vagy postán), hogy az a megadott határidőig a pályáztatóhoz kerüljön.
A pályázatokról - a támogatás mértékéről - a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság dönt. Döntését várhatóan 2011. május havi ülését követően teszi közzé és a pályázókat írásban értesíti. Az alapítványok támogatásához a KOSIE Bizottság határozatán túlmenően a Képviselő-testület jóváhagyó döntése is szükséges.

Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |