Testületi ülés: lakást kapnak a rendőrök

2008.10.22.


A napirend elfogadását követően Gajda Péter polgármester bejelentette a testületnek, hogy Kispest a legszebb kerületnek járó díját nyerte el a fővárostól az idei Virágos Magyarországért Környezetszépítő Versenyben. A Zöldprogram beindításáért kapott elismerést október 10-én vette át Szombathelyen.

Szemők Gábor javaslatára a képviselők egyperces néma felállással adóztak az 56-os hősök és áldozatok emlékének.

A zárt ülést követően előbb a Polgármesteri Hivatal SZMSZ-ét, majd a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium tanulóinak térítési- és tandíjfizetési kötelezettségéről szóló rendeletet módosította a testület. A 2008/2009. tanévben a felnőttoktatásban résztvevő diákok 60 százalékkal kevesebb térítési díjat fizetnek.

Konzorciumi együttműködési megállapodást köt az önkormányzat a Kispesti Családsegítő és Gyermekjóléti Módszertani Központtal, valamint a Kispest Biztonságáért Közösségi Jóléti Egyesülettel. A felek az önkormányzat vezetésével közösen nyújtanak be pályázatot a Társadalmi Megújulás Operatív Program felhívására. A pályázat célja az alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkező emberek életvitelének, foglalkoztathatóságának és társadalmi integrációjának javítása a szociális szolgáltatások és a szociális munka eszközeivel, valamint az önálló életvitelhez és a munkavállaláshoz szükséges kulcskompetenciák megerősítésével.

Mintegy 15-20 Kispesten szolgálatot teljesítő rendőr lakásgondja oldódhat meg hamarosan. A képviselő-testület döntése értelmében az önkormányzat bérbe ad a BRFK-nak két, egyenként 110 négyzetméternél nagyobb lakást az Ady Endre út 57.-ben. A felek megállapodásban rögzítik, hogy kizárólag a kerületi kapitányság állományába tartozó, Kispesten szolgálatot teljesítő rendőrök lehetnek a lakók.

Pályázatot írt ki a testület a Szegfű utca 10. alatti iskola, a Kisfaludy utca 56. alatti egykori zeneiskola és a Fő utca 38. alatti volt helytörténeti múzeum korlátozottan forgalomképes ingatlanjainak hasznosítására bérbeadással.

A képviselők elfogadták a KÖZPARK Kft. idei első félévi tevékenységéről, az U-19 Kispesti Gyermek és Utánpótlás Sportért Közalapítvány 2007. évi működéséről, valamint a lakosság egészségügyi helyzetéről és a Népegészségügyi Program eddig elért eredményeiről szóló beszámolókat.

Jóváhagyta a testület két általános iskola pedagógiai programjának módosítását. Az Erkel iskola a 2-4. évfolyamon a félévi és év végi szöveges értékelések közötti időszakban érdemjegyekkel való értékelést vezet be. A Kós iskola újra indítja az iskolaotthonos oktatást, és 1-2. évfolyamon heti egy órában játékos idegen nyelvi előkészítő szakaszt vezet be.
(10 kép)
        
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |