Timár Béla - Összefogás Kispestért Egyesület



1956-ban született, nős, két felnőtt lány édesapja. Közúti forgalomtechnika szaküzemmérnök, hosszú évekig dolgozott a VILATI-nál. Hat évig a kispesti Hunyadi Lakásfenntartó Szövetkezet elnökhelyettese volt. Az Összefogás Kispestért Egyesület, valamint a Politikai Kultúráért és Demokráciáért Alapítvány kuratóriumának elnöke. 1994-ben alapítója volt a Kispestért Polgári Szövetségnek. 1994-1998 között alpolgármester, 1998-2002 között a kerület polgármestere volt. 2002 óta önkormányzati képviselő.

"Sokan kerestek, és keresnek meg problémáikkal, ötleteikkel, javaslataikkal. Az ezekből levont tanulságok alapján összeállítottam azt a néhány – nem kizárólag a 11. számú választókörzetet érintő – programot, amit képviselőként szeretnék megvalósítani.

- A kamerás térfigyelő-rendszer bővítése a családi házas övezetben és az Élmunkás lakótelepen.
- A közvilágítás javítása.
- Az utak és járdák felújítása, a közlekedési – gyalogos, kerékpáros, gépjármű - feltételek jobbá tétele.
- A rendőrség munkájának segítése korszerű eszközök beszerzésével.
- A családi házak többgenerációssá alakításának támogatása.
- A társasházi felújítások elősegítése a pályázati keret növelésével, illetve szakmai segítségnyújtásával.
- A nyugdíjas szervezetek és az oktatási intézmények kapcsolatának kiépítése, a nyugdíjasok életének szebbé, színesebbé tétele.
- A lakosság önszerveződésének, helyi, illetve érdeklődési kör szerinti civil szervezetek létrejöttének, működésének támogatása.

Természetesen ez nem jelentheti azt, hogy a közben adódó más ügyekkel ne foglalkoznék szívesen.

A fenti programpontok teljesítése mellett kiemelt célom, hogy a pártérdekekkel szemben a lakossági érdekek érvényesüljenek. Ezzel egyetértenek az engem támogató szervezetek, közöttük természetesen a jelölőszervezetem, az ÖSSZEFOGÁS KISPESTÉRT EGYESÜLET is.
Hittel valljuk, hogy az önkormányzás nem válhat pártkormányzássá. A pártok érdekérvényesítése sajnos gyakran a közérdek ellenében történik. Ez nagyon sokba kerül, ráadásul olyan ügyek elől viszik el a pénzt, amik a lakosság érdekét szolgálnák.
Ezért számítok azok támogatására is, akiknek elege van a politikából, és az azt megjelenítő pártokból. Kispesten nem politikát, hanem közéletet szeretnék. Egy önkormányzatban szakmailag megalapozott döntéseket kell hozni, nem lehet az itt élőket érintő ügyeket politikai kérdéssé degradálni.
Jó lenne, ha a döntések előkészítésénél az érintettek véleménynyilvánítását nem csak közlemény közzétételével kérnék ki, hanem közvetlen értesítéssel hívnák fel a figyelmüket a véleményük kifejtésének módjára. Persze ehhez az is hozzá tartozna, hogy a megszólítottak éljenek is a lehetőséggel, és ne utólag - sokszor valamelyik pártpolitikai manipulációjának hatására – adjanak hangot vélt, vagy valós sérelmüknek.
Az is céljaim között szerepel, hogy az önkormányzat ne csak tűrje, hanem segítse is elő a civil szerveződések tevékenységét, szakmai kérdésekbe bevonva azokat a döntések előkészítésébe.
Ha Ön a pártérdekek öncélú érvényesítésének, a közérdeket csak ürügyként felhasználó marakodása helyett Kispest, és a kispestiek érdekében végzett képviselői munkát tartja előbbre valónak, és egyetért programomban megfogalmazott célokkal, kérem szavazatával segítse elő, hogy folytathassam képviselői munkámat."

Timár Béla


iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |