Újabb lakást kapnak a rendőrök

2011.03.18.

Licitálásos pályázaton adja bérbe a Kispesti Vigadó épületét az önkormányzat. A csütörtöki testületi ülésen a káptalanfüredi üdülőtábor idei turnusbeosztásáról és díjairól, valamint a kispesti rendőrök lakásgondjainak enyhítéséről is döntöttek a képviselők. Wekerlei Kultúrház és Könyvtár lett a gyermekház új neve.

A zárt ülést követően elsőként a szociális rendeletet módosították a képviselők. A változás a szolgáltatások térítési díjait érinti. Vinczek György alpolgármester szerény, inflációkörüli emelkedésről beszélt az ellátások kapcsán. Elmondta, az alacsony jövedelműeknél kisebb, a magasabb jövedelműeknél nagyobb mértékben emelkednek az étkeztetés, a nappali ellátás, illetve a házi segítségnyújtás díjai.

A testület úgy döntött, hogy 2011. június 30. és 2012. június 30. között 1,5 milliárd forint összegű folyószámla-hitelkeretet vesz igénybe közbeszerzési eljárással, és vállalja a hitelek folyamatos törlesztését, a kamatok fizetését.

Licitálásos pályázatot ír ki az önkormányzat a Kispesti Vigadó Fő utca 22. alatti épületének bérbeadására. Az épületet 2009. december végéig a Média Menedzser Kft. bérelte az önkormányzattól (a Szegedi Tudományegyetem Budapest Média Intézete működött itt). Tavaly a Wekerle, ahol értéket őriz az idő elnevezésű európai uniós pályázat kapcsán a Petur utcai épület felújítása alatt a Wekerlei Gyermekház volt az albérlő, majd civil szervezetek is igénybe vették.

Újabb lakással segít a kerület a kispesti rendőrök lakásgondjain. A testület egy Lehel utcai 53 m²-es, 1+2 félszobás, összkomfortos lakás bérlőkijelölési jogát biztosítja a BRFK részére. A rendőrségi lakásprogram 2000-ben indult, eddig hét lakás bérleti jogát biztosította az önkormányzat.

A testület három évvel meghosszabbította a Wekerlei Gyermekekért Alapítvány bérleti szerződését, amely így 2024. június 19-re módosult. Az alapítvány 2009 óta bérli a Kisfaludy utca 56. alatti ingatlant az önkormányzattól. 2010-ben a kerület hozzájárult az ingatlan tetőterének átalakításához, és bővítéséhez, és a bérleti szerződés lejártát 2021. június 19-re módosították: e szerint a felépítmény az önkormányzat tulajdonába kerül, az alapítvány az építés költségét 12 év alatt lelakhatja, és a tetőtérben kialakított bővítmény után 12 évig nem fizet bérleti díjat. A mostani hároméves hosszabbítást az alapítvány kérte, azzal az indokkal, hogy az építkezés költsége jelentősen meghaladta az előzetes számításokat, és ez a többletköltség megfelel a hároméves bérleti díjnak.

Úgy döntött a testület, hogy 2012. március végi dátummal felmondja az önkormányzat tulajdonában lévő Mészáros Lőrinc utca 45. alatti ingatlanra, határozatlan időre kötött bérleti szerződést a Szabad Demokraták Szövetsége Kispesti Szervezetével.

Megszavazták a képviselők az önkormányzat káptalanfüredi üdülőtáborának 2011. évi turnusbeosztását és díjait.

Igent mondott a testület a Wekerlei Gyermekház és Családi Könyvtár névváltoztatására. A közművelődési intézmény új elnevezése Wekerlei Kultúrház és Könyvtár lett.
(5 kép)
      

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |