Újból működik mozgássérült egyesület Kispesten

2003.08.08.

A nyár folyamán újjáalakult a Mozgássérültek Kispesti Szervezete. Az egyesület célja: hatékonyan segíteni a kerületben élő sorstársakon.

A Kispesten élő közel négyszáz mozgássérült június végére látta elérkezettnek az időt arra, hogy a Mozgássérültek Budapesti Egyesületén belül önálló kerületi szervezetet hozzon létre. Farkas István vezetőtől megtudtuk: korábban a nyugdíjasokkal összevontan már működött ugyan szervezetük, ám a mozgássérült csoport az 1990-es évek közepétől fokozatosan megszűnt.
Az újjáalakult kispesti egyesület a rossz körülmények között élő kerületi sorstársaknak akar hatékony segítséget nyújtani. A vezető elmondta: a XIX. kerületi Polgármesteri Hivatal mellett már kispesti cégekkel és a szomszédos kerületekben tevékenykedő vállalkozásokkal is felvették a kapcsolatot az otthoni munkavégzés - bedolgozás - elősegítése érdekében.
A mozgássérült szervezet, éves programja szerint minden hónap utolsó hétfőjén 16 órától a Tudás Házában (XIX., Csokonai u. 3.) klubnapot tart. Orvosi előadásokat szervez lehetőségeikről, az egészségügyi kezdeményezésekről. Évi egy-két esetben kirándulásokat szerveznek, időközönként kulturális napokat rendeznek. Lehetőséget kívánnak teremteni az úszással összekötött gyógytornára, segíteni akarnak azokon a sorstársaikon, akik önállóan sem orvoshoz járni, sem bevásárolni nem tudnak. A tagok részére munkalehetőséget szeretnének biztosítani, és tervezik a kapcsolatfelvételt civil szervezetekkel is.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |