Vezetői pályázatokat ír ki az önkormányzat

2011.02.24.

Visszavásárolja a kerület a KÖKI melletti területet, pályázatot ír ki az önkormányzat a VAMÜSZ és a Kispesti Uszoda felsővezetői munkaköreinek betöltésére. A mai rendkívüli testületi ülésen új elismerés alapításáról is döntöttek a képviselők.

Zárt ülésen döntöttek a képviselők arról, hogy az önkormányzat nem fogadja el a GAMMA Kft. szerződésszegési szankciójaként a cég egymillió eurós kötbérét, és 486 millió forintért visszavásárolja a KÖKI melletti területet. (A testület 2009 novemberében döntött a GAMMA Kft.-vel 2007. augusztusában kötött szerződés módosításáról. Az önkormányzat annak idején nyílt pályázaton értékesítette a Vak Bottyán utca–Szabó Ervin utca–Bethlen Gábor utca–Katica utca által határolt területet az ingatlanfejlesztő cégnek. A szerződésben sportcsarnok építését is vállalta az új tulajdonos, aki akkor arról tájékoztatta a kerületet, hogy a gazdasági válság miatt a sportlétesítmény megépítése veszélyeztette volna a teljes beruházás megvalósítását. Ezért akkor kérte, hogy kihagyhassa azt a projektből. Ezt megelőzően 2009 nyarán a testület arról határozott, hogy egymillió euró ellenében lemond a sportfunkcióról és a visszavásárlási jogról. A pénz 2011. január végéig be is folyt az önkormányzat számlájára.)

A nyílt ülés előtt Gajda Péter polgármester arra hívta fel a testület figyelmét, hogy a napirend következő pontja (pályázatok kiírása a Vagyonkezelő Műszaki Szervezet (VAMÜSZ) és a Kispesti Uszoda vezetői posztjaira) a jelenleg hatályos önkormányzati SZMSZ-szel ellentétes, mivel az előterjesztést az illetékes szakbizottság nem tárgyalta az ülés előtt, ezért a testület se döntsön most az ügyben. Dr. Kovács Bence alpolgármester viszont az SZMSZ egy másik passzusára hivatkozva azt mondta, nem ellentétes, ezért tárgyalható a napirendi pont. Gajda Péter hozzátette, ha mégis dönt a testület, él polgármesteri jogával, és hasonlóan a Kispest újság ügyéhez (ezt március 4-én újra tárgyalja a testület), rendkívüli testületi ülést hív össze ebben az esetben is. A testület végül úgy határozott, hogy pályázatot ír ki a VAMÜSZ és az uszoda magasabb vezetői státuszaira.

Új elismerést alapított az önkormányzat. A jövőben a kimagasló gondozó-nevelő munkát végző bölcsődei dolgozók Bölcsődés gyermekekért végzett kimagasló munkáért elismerő oklevelet vehetnek át minden év április 21-én, a Magyar Bölcsődék Napján.
(7 kép)
       
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |