Keresztelő az óvodában

2004.05.10.

Zöld Ágacska névre keresztelték a Berzsenyi utcai óvodát, amely korábban évekig csupán az utca nevét viselte. Május 8-án ünnepi műsorral, vetélkedőkkel és játékos foglalkozásokkal tették emlékezetessé a névváltozást az óvodában.

Idén ünnepli fennállásának 25 éves évfordulóját a korábbi Berzsenyi utcai óvoda, amely múlt szombattól a Zöld Ágacska nevet viseli. A névváltozást Kispest Önkormányzatának képviselő testülete már egy előző ülésén támogatta és jóváhagyta. A keresztelőn Gajda Péter alpolgármester köszöntötte a gyerekeket, a szülőket és a rokonokat. Az alpolgármester a kispest.hu-nak elmondta: ebben az évben az önkormányzat közel 5 millió forintos beruházás keretében már kicseréltette a nyílászárókat, 2006-ig pedig az óvoda udvarát is modernizálják.

Németh Zoltánné , óvodavezetőtől megtudtuk: a negyedévszázados oktatási intézményben jelenleg 131 gyerekkel, 6 csoportban a dadusok mellett összesen 13 óvodapedagógus foglalkozik. Az óvoda kiemelt pedagógiai feladatának tekinti, hogy a környezet megismerésére és megóvására nevelje a gyerekek, ebben a személyes példamutatást tartja a leghatékonyabb pedagógiai módszernek az intézményvezető. A környezetvédelem mellett nagy hangsúlyt fektetnek a táplálékallergiás gyerekek integrált nevelésére is. A tej- és lisztérzékeny, valamint cukorbeteg gyerekeknek naponta szállítják a speciális ételeket a Heim Pál kórházból. Dél-Pesten ők az egyetlen hasonló ellátást biztosító óvoda, jelenleg 11 táplálékallergiás óvodással foglalkoznak. Az intézményben mindezek mellett a szülők igényeinek megfelelő és éppen ezért évente változó speciális foglalkozások is vannak, idén például néptánc, sakk, úszás és preventív torna szerepelt a programjukban. Az óvodába folyamatosan, egész évben jelentkezhetnek felvételére a gyerekek.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |