Gyakorlatozott a polgári védelem

2006.11.15.


Egy feltételezett vegyi baleset következményeinek felszámolásáról tartott gyakorlatot tegnap a kispesti polgári védelmi törzs.

A gyakorlat részeként három oktatási intézményt a Kós és a Pannnónia iskolákat, valamint a Hungária úti gyermekotthont és általános iskolát ürítették ki. A gyerekek pedagógusaik irányítása mellett fegyelmezetten és gyorsan – mintegy két perc alatt – elhagyták az intézményeket. A riasztás végeztével visszatértek a termekbe és az oktatás zavartalanul folytatódott. A keddi akcióban a rendőrség és a tűzoltóság szakemberei mellett, a kerületi polgári védelem, valamint a Polgármesteri Hivatal munkatársai is részt vettek.

Vinczek György alpolgármester, gyakorlatvezető a kispest.hu-nak elmondta: bármikor előfordulhat Kispesten is katasztrófa, melyre szervezetten kell reagálni a helyi önkormányzatnak, ezért gyakorolták a kárelhárítás résztvevői az együttműködést. Hozzátette: évről évre tökéletesedik a rendszer, a gyakorlatok során felmerülő kérdések alapján is tovább fejlesztik az intézkedési tervet.

Szilágyi István pv. alezredes sikeresnek értékelte a keddi eseményt. Elmondta: a kerületi törzs már három éve gyakorolja, hogy egyes esetekben milyen feladatokat kell végrehajtanai, ezek az akciók pedig nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a kerületiek biztonságban érezzék magukat.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |