Először Kispesten: óvodások országos sakkbajnoksága

2009.01.12.

Óvodásoknak rendeztek országos sakkbajnokságot hétvégén a Százszorszép Óvodában. A tervek szerint tavasszal a nyolcévesek mérhetik össze sakktudásukat Kispesten.

A szellemi derbire az ország számos pontjáról érkeztek a fiatal sportolók, legtöbben természetesen a fővárosból, de Kispest is nyolc versenyzővel képviseltette magát a harmincfős mezőnyben – tudtuk meg a versenyt szervező Barcza Gedeon Sakk Club és Sakkovi szakosztályvezetőjétől. Ádám György színvonalas, izgalmas és fegyelmezett versengésként jellemezte a kispest.hu-nak a szombati viadalt, melynek célja a győzelem mellett elsősorban a sakk megszerettetése és népszerűsítése volt.

A verseny bajnoka Kozák Ádám lett, második helyen végzett Dobos Károly és a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Molnár Attila állhatott. A leányok között Róth Rebeka bizonyult a legjobbnak. A verseny győztese kupát, az első három helyezett pedig érmet, valamint minden gyermek oklevelet és ajándékot kapott – tudtuk meg Ádám Györgytől.

A sakk klub ügyvezetője és lánya, Ádám Olga is már évek óta foglalkoznak gyerekek sakkoktatásával, valamint edzőképzéssel a fővárosban. A Sakkovinak Budapesten már több mint kétszáz tagja van. A kerületi óvodákban Orgován Sándor tanítja az ifjakat a mesterfogásokra, valamint a Sakkovihoz is járhatnak a nebulók. (A szülők az info@sakkovi.hu e-mail címen, valamint a 06-20-544-7776-os telefonszámon érdeklődhetnek a lehetőségről.)

Kispesten legközelebb a tervek szerint március 13. és 15. között rendezik majd meg a nyolcévesek sakkbajnokságát.

(4 kép)
  

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |