Herpainé Márkus Ágnes - Lehet Más a Politika



43 éves szociálpolitikus.
Szociálpolitikusként, civil szervezetek vezetőjeként és önkénteseként az évek során megtanultam, hogy egy közösség nagy eredményeket érhet el, ha képes az összefogásra, a megfelelő kommunikációra, odafigyel tagjaira. Az eddig szerzett tapasztalataimat szeretném hasznosítani kerületem érdekében is, ahol születtem, és ahol jelenleg is élek. Kispesten szeretnék maradni a későbbiekben is, sőt, fiam jövőjét is itt képzelem el.
Számtalan lehetőség van, melyet nem használunk ki, pedig már egyszerű dolgokkal is jobbá lehet tenni életünket.
A Lehet Más a Politika általános alapelvei a részvétel, a fenntarthatóság és az igazságosság. Amiért tenni akarunk: az egy szó szerint és átvitt értelemben is tisztább ország, a közügyek iránt fogékonyabb és tagjaira jobban odafigyelő társadalom. Számomra ezek a legfontosabb dolgok. Ezt szeretném biztosítani Kispesten is.
Milyen lehet velünk a kerület?
Élhető Kispest,
· ahol a környezetünk a természettel, a gazdaság és a társadalom szereplőivel való összhangot biztosítja. Ahol zöld a park és a gazdaság, ahol a szegénységben élők, akik problémáikkal küzdenek, lehetőségeket kapnak. Olyan lehetőségeket, amik mások számára is értéket teremtenek. Ahol a közterületek az itt élőket és nem gazdasági érdekeket szolgálnak ki, ahol babakocsival éppen úgy tudunk közlekedni, mint kerékpárral. Ahol az autósok nem kényszerülnek másokat zavaró viselkedésre, ahol a környezetünk segít, és arra ösztönöz, hogy óvjuk, és ne kihasználjuk.
Szolgáltató Kispest,
· ahol a közszolgáltatások valóban a közt szolgálják, ahol közösen formáljuk és biztosítjuk, amire az itt élőknek szükségük van.
Együttműködő Kispest,
· ahol valóban beleszólhat mindenki a kerület életét érintő döntésekbe, és ahol senki nem érezheti magát feleslegesnek vagy éppen csak megtűrtnek.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |