Karácsonyoztak a nyugdíjasok

2011.12.22.

Több mint kétszáz nyugdíjast láttak vendégül karácsonyi ünnepségen szerda délután a KMO-ban. A hagyományos rendezvényt a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat szervezte.

Balázs Piroska, a Segítő Kéz intézményvezetője a vendéglátók nevében köszöntötte a nyugdíjasokat, majd a polgármester összegezte röviden az elmúlt esztendőt. Elmondta, hogy az önkormányzat életében idén voltak kevésbé boldog pillanatok. Az elmúlt három évben most fordult csak elő, hogy a gondos gazdálkodás ellenére mínuszban zárt a kerület költségvetése, de húsz éve arra sem volt példa, hogy az arra az évre szánt szociális keret decemberben elfogyott és pótlásra szorult.

Gajda Péter néhány olyan örvendetes eredményt is említett, amelyekre a nehézségeken túl is büszke lehet a kerület. Ilyen volt az M5-ös teljes kispesti oldalán megépült zajvédő fal, a két műfüves sportpálya, illetve az európai uniós pénzek felhasználásával elkészült akadálymentes gondozóközpont átadása. De nem felejtette el megemlíteni azt a két jelentős, megalakulásának huszadik évfordulóját a napokban ünneplő civil szervezetet, az MSZOSZ-t és a KINYE-t sem, amelyek jelentős munkát vállalnak a kerületben élő szépkorúakért.

Az ünnepi szavak után Szilágyi Olga, az egri Gárdonyi Géza Színház színművésznője és tanítványai, valamit Csengeri Attila, a Madách Színház művészének előadásában vidám műsort nézhettek meg a nyugdíjasok. A produkció zenei kíséretéről a zongoránál Hegedűs Valér gondoskodott.
(8 kép)
   
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |