Kirándultunk, kiállításokat láttunk, sportoltunk

2005.05.18.


Május l-én a nagy találkozón, szép napsütésben sétáltunk ki a ligetbe, ahol szeretetben együtt voltunk, éreztük, hogy összetartozunk

Május 6-án a „Séta az Egészségért” mozgalom keretében, ismét szép sétát tettünk, amit ismeretszerzéssel kötöttünk össze. Az Iparművészeti Múzeumban a „Bronzba zárt Imák” című 500 orosz fémikonból álló gyűjteményben gyönyörködhettünk. Majd a XVIII-XIX. és a XX. század elejéről származó különleges, működő órák gyűjteményét néztük meg. Ezután átmentünk a Művészetek Palotájába, ahol a Sajtófotó kiállítást, valamint a kortárs művészek kiállított képeit láttuk. Megcsodáltuk a gyönyörű hangverseny termet és az épületegyüttest. Élményekkel gazdagon jöttünk haza.

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és Harsányi Gábor színművész rendezésében indított 2005-2006. évi országos nyugdíjas KI MIT TUD-on alapszervezetünk klubja is részt vett. A helyi döntő lebonyolítására május 7-én a Kispesti Kaszinóban került sor. 17 fő jutott tovább a szeptemberi budapesti döntőbe, majd azt követi az országos döntő. Vers, magyar nóta, népdal, sanzon, karakter tánc, hegedű, cigánytánc, citera műfajokban.

A Kispesti Atlétikai Club és a Kispesti Önkormányzat Sportnapján, május 8-án a zord idő ellenére is szép számmal vett részt a „nagy csapat”. Mint évek óta most is megkaptuk a KAC-ÖNKORMÁNYZAT különdíját. Örömmel veszünk részt, szeretnénk példamutatók lenni az ifjúság számára.

Az MSZOSZ Kispesti Szervezet tagjaiból 80 fő Kiskunhalasra utazott, hogy megtekintse a híres Kiskunhalasi Csipke Múzeumot, és megnézzük a kiállítást. A kirándulás egyfajta tanulmányút is volt a kézimunkakör tagjainak. Magyar asszonyaink csodálatos remekművei láttán büszkeség töltött el bennünket. Utána megnéztük Petőfi Sándor szülőházát, a Petőfi Múzeumot, így adózva nagy költőnk emlékének. A Múzeum gazdag anyaggal rendelkezik, termeit nagy szakértelemmel, odafigyeléssel rendezték be. Látszik, hogy nem csak a munka, de a „szív” is benne van. Az odalátogatók gazdag anyagot ismerhetnek meg. Szép volt!

Alapszervezetünk által szervezet KI MIT TUD KVIZ játékban – amelyet az ismeretek bővítése, felfrissítése céljából rendeztünk – 48 fő vett részt. A 15 pontból álló kérdésre 12 fő hibátlan választ adott, 21 fő egy pontra, 12 fő két pontra, 2 fő három pontra és egy fő négy pontra adott le hibátlan választ.

Április hóban sétánkat ismét ismeretszerzéssel kötöttük össze. A Budai Várban sétáltunk, a Magyar Nemzeti Galériában megnéztük Munkácsy Mihály külföldi és magyar, magán és közgyűjteményekből kiállított gyönyörű műveit.

Medgyes Lászlóné , az alapszervezet titkára

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |