Kispesti gyerekek a Pesti Vigadóban

2003.12.03.


A Vasas Művészegyüttes Alapítvány rendezésében 2003. november 30-án ünnepi hangversenyt tartottak a Vass Lajos Kórus fennállásának 100. évfordulója alkalmából.
A jubileumi koncert színhelye a Pesti Vigadó hangversenyterme volt. A műsorban neves előadók működtek közre, így nagy megtiszteltetésnek éreztük, hogy a Vass Lajos Általános Iskola kórusát is felkérték, hogy Mádi Beáta tanárnő vezetésével szerepeljen az estén.
A műsorban Eszterházy Pál, Respighi és Carl Orff művei csendültek fel. utóbbi szerző Carmina Burana című művének tolmácsolásában közreműködtek tanulóink is. Karigazgató tanárunknak köszönhetően méltó partnerei voltak az est rangos, elismert előadóinak, bizonyítva azt, hogy iskolánkban magas színvonalú ének-zene oktatás folyik.
Nagyon fontosnak tartjuk, hogy ebben a rohanó, elgépiesedő világban odafigyeljünk gyermekeink lelki fejlődésére, kialakítsuk bennük a művészetek, a zene szeretete iránti igényt.
Ez az esemény egyike azoknak az alkalmaknak, amikor tanítványaink számot adnak arról, hogy a nálunk folyó munka eredményeként nem csupán a zenében gyönyörködni, de azt gyönyörködtetni is képesek.
Köszönjük a szereplőknek, külön Mádi Beáta tanárnőnek, hogy magas színvonalú szereplésükkel képviselték, öregbítették hírnevünket.

Ertelné Csák Judit
igazgató

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |