Kispesti kórus az Örömkoncerten

2003.08.23.

Az Erkel Ferenc Általános Iskola Kicsinyek Kórusát ez év áprilisában kérte fel a Miniszterelnöki Hivatal, hogy 2003. augusztus 19-én szerepeljen a Hősök terén megrendezendő Örömkoncerten. A kórus vezetője, Sebőkné Kós Szilvia boldogan mondott igent a megtisztelő felkérésre.

A kórusokat - összesen 4000 fő - a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA) ajánlotta az Európában is egyedülálló eseményre. A szövetség közel két és félezer énekkara közül 101 kórust választottak ki a fellépésre. Az Erkel Ferenc Általános Iskola Kicsinyek Kórusára feltehetően az ezt megelőző tanév kiemelkedő sikerei miatt - Év Kórusa díj, Regionális Kórusfesztivál Különdíja, Sebőkné Kós Szilvia karvezetői díja - miatt esett a választás.


A kórust külön büszkeséggel töltötte el, hogy tagjai közül választottak ki két szólistát is: Pádár Leventét az Európa-himnuszhoz, Tahon Tímeát a Hol vattok magyarok, Tündöklő csillagok című csángó énekhez. Pádár Levente az elmúlt tanév Országos Népdaléneklési Versenyén második helyezést ért el, Tahon Tímea pedig a kórus állandó szólistája, aki népdaléneklésben többször is bizonyította tehetségét.
A kórus májusban kezdte meg felkészülését a koncertre, s a munkát a hagyományos augusztusi kórustáborban folytatta.
A fárasztó összpróbák és a főpróba után az augusztus 19-i előadás valóban ünnep és öröm volt. A 8-11 éves gyerekekből álló Kicsinyek Kórusa a résztvevők között a legfiatalabbak közé tartozott, fegyelmezett munkájuk mégis komoly elismerést vívott ki.
A kórust és vezetését további büszkeséggel tölti el, hogy egyedüli résztvevőként képviselhették kerületünket ezen a szívet-lelket melengető estén, ahol több tízezer ember a zenével ünnepelt.

iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |