Véget ért a civil szervezetek képzése

2011.12.16.

Befejeződött a Kispest Biztonságáért Közösségi Jóléti Egyesület (KIJE) két európai uniós támogatással indított képzése civil szervezetek vezetői számára. A kurzusok sikeres elvégzését tanúsító oklevelet ma vehették át a képzés résztvevői.

Az Európai Unió felépítéséről és működéséről szervezett 240 órás képzést tíz civil szervezeti vezető végezte el, és ugyanennyien kaptak tanúsítványt a 192 órás hatékony menedzsment kurzus befejezéséről is. A megjelenteket köszöntő Vinczek György alpolgármester elmondta, mindkét képzés abban nyújtott segítséget, hogy a civil szervezetek ne csak az önkormányzati támogatásokra fókuszáljanak fennmaradásukhoz, hanem egyéb pályázati forrásokat is megszerezhessenek. Azt kívánta a civil vezetőknek, hogy eredményesen használják a megszerzett ismereteket.

A KIJE Dél-pesti civilek képzése elnevezésű programja európai uniós támogatással valósult meg. Többségében kispesti civil szervezetek vezetői vettek részt a két kurzuson. A szervezés és a résztvevők toborzása tavaly nyáron kezdődött, a kurzusok februárban indultak és most értek véget. Az oktatást az Easy Learning Hungary Kft. tartotta, Nagy Zsolt, a cég ügyvezetője a képzések kapcsán azt emelte ki, hogy a civil szervezetek vezetői olyan ismereteket kaptak, amelyekkel hatékonyabban tudják működtetni a szervezetet, és EU-s pályázatokon is részt tudnak venni. Horváth Tamás oktató kiemelte, hogy a résztvevők végig szorgalmasan látogatták a kurzusokat, és hogy az egyes képzéseken belül és a csoportok között is olyan kapcsolatok alakultak ki, amelyekre a szervezetek építeni tudnak a jövőben. Mint hangsúlyozta, ez kulcsfontosságú a civil szféra fejlődésében.
(9 kép)
     
iwiw.hu | facebook | twitter | google | yahoo |