Hírek 2003-2011


.   222   

2011.12.29.
Tovább nyitott a lakosság felé az önkormányzat: a kerületben élők egyenlő eséllyel, akadálymentesen tudják ügyeiket intézni a jövőben. Év végére ugyanis átépült a Polgármesteri Hivatal: könnyebbé vált megközelítése és a belső közlekedés is az épületben. A teljes, építészeti és infokommunikációs akadálymentesítést több mint 13,5 millió forint európai uniós pályázati támogatásból végeztette el az önkormányzat.
 
2011.12.27.
Várhatóan növekszik az időskori járulékot igénylő kispestiek száma, és többen kérik majd a lakásfenntartási, valamint a foglalkoztatást helyettesítő támogatást is. Ugyanakkor a törvényi rendelkezések miatt mindkét támogatás összege csökkenhet, és az adósságkezelés szabályai is szigorodnak. A romló gazdasági helyzetre tekintettel többen igényelnek majd szociális segélyt az önkormányzattól, mint 2011-ben. A központi források elapadása azonban már idén is nehézségeket okozott.
 
2011.12.22.
Több mint száz kispesti kisgyerek dobta be rajzát, titkos kívánságait tartalmazó levelét a Kossuth téri Mikulásházba lévő kívánságládába. Az itt összegyűjtött óhajok közül nyolcnak teljesült a kívánsága szerda este.
 
2011.12.22.
Több mint kétszáz nyugdíjast láttak vendégül karácsonyi ünnepségen szerda délután a KMO-ban. A hagyományos rendezvényt a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat szervezte.
 
2011.12.22.
Eszterházy tortával és fehér ciklámennel köszöntötte Kertész Vilmosnét 90. születésnapja alkalmából Vinczek György alpolgármester szerda délelőtt a Mészáros Lőrinc utcai Idősek Otthonában.
 
2011.12.21.
Mintegy 250 kispesti óvodást és alsó tagozatos általános iskolás kisdiákot ajándékozott meg az önkormányzat kedden, a Városházán. A műsoros gyermekkarácsonyt hagyományosan a Wekerlei Gyermekház szervezi a kerület jó magaviseletű óvodásainak és a jól tanuló, jól sportoló kisiskolásainak.
 
2011.12.20.
Módosult a szociális rendelet, a lakásrendeletet pedig társadalmi vitára bocsátja az önkormányzat. Az év utolsó ülésén bölcsőde-fejlesztési pályázat benyújtásáról és kispesti aljegyzői pályázat kiírásáról is döntöttek a képviselők.
 
2011.12.20.
A hétfői közmeghallgatáson a polgármester arról beszélt, hogy az új képviselő-testület első teljes évében a kerület működőképességének megőrzése, valamint az előző ciklus projektjeinek befejezése volt a legfontosabb cél. Hangsúlyozta, hogy a működőképesség megőrzésével idén nem volt probléma, az intézményhálózat – elsősorban a munkatársak magas színvonalú munkájának köszönhetően – az elvárt színvonalon működött.
 
2011.12.16.
Befejeződött a Kispest Biztonságáért Közösségi Jóléti Egyesület (KIJE) két európai uniós támogatással indított képzése civil szervezetek vezetői számára. A kurzusok sikeres elvégzését tanúsító oklevelet ma vehették át a képzés résztvevői.
 
2011.12.14.
Lezárult a könyvtár informatikai fejlesztését célzó és az olvasáskultúrát népszerűsítő Tágra nyílt ajtó – Tudásdepó-Expressz Wekerlén elnevezésű program a Wekerlei Kultúrházban. A 12 hónapos projekt megvalósítására mintegy 20 millió forint európai uniós forrást nyert az önkormányzat. Új számítógépeket, bútorokat kapott a könyvtár, elektronikus adatbázist hoznak létre, kétnyelvű honlapot készítettek, rendezvényeket szerveztek.
 

.   222